halsobilaga.blogg.se

Jag heter Andreas och arbetar som personlig träning ute på olika företag men även på Feelgoods gym på Östermalmstorg i Stockholm. Sedan september 2015 har jag skickat ut min "hälsobilaga" till kunder och återkommande deltagare på gruppträningspass. Nu är det istället tänkt att dessa "hälsobilagor" ska finnas uppe på denna blogg istället så att fler kan läsa och så ni även kan läsa gamla bilagor.

Recept: Gnocchi alla Sorrentina

Publicerad 2017-06-22 11:18:39 i Allmänt,

 
Gnocchi alla Sorrentina är en farligt god maträtt. Det första och kanske enda receptet jag lägger upp som inte är särskilt nyttigt. Den här maträtten kommer du inte hitta på särskilt många restauranger i Stockholm.
 
Detta behöver du:
500 gram färsk gnocchi
500 gram passerade tomater
250 gram mozzarella di bufala campana DOP (viktigt att du köper en högkvalitativ mozzarella då det är denna som kommer att göra det mesta av den goda smaken. Runt 50-60 kr lär det kosta)
1 st vitlöksklyfta
1 st gullök
cirka en halv kruka basilika
cirka 1 dl riven parmesanost
cirka 1 dl rött vin
salt och peppar.
 
Gör såhär
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skala vitlöken och hacka och skär gullöken i tärningar. Bryn hela vitlöksklyftan tillsammans med den hackade gullöken.
- Häll i de passerade tomaterna och låt koka upp lite lätt. Under tiden skär du mozzarellan i ganska små bitar och river parmesanosten.
- Lägg i salt och peppar. Hacka basilikan och lägg i tillsammans med rödvin efter smak (cirka 1 dl)
- I med mozzarellan i kastrullen/grytan och blanda så att den smälter in i såsen.
- Smaka av såsen. När du är nöjd med smaken häller du i all gnocchi i kastrullen/grytan och blandar ordentligt
- Häll i allt från grytan till en ugnsäker form. Toppa med riven parmesanost. Spara även lite till servering.
- Ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills det blir gyllenbrunt som på bilden ovan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela