halsobilaga.blogg.se

Jag heter Andreas och arbetar som personlig träning ute på olika företag men även på Feelgoods gym på Östermalmstorg i Stockholm. Sedan september 2015 har jag skickat ut min "hälsobilaga" till kunder och återkommande deltagare på gruppträningspass. Nu är det istället tänkt att dessa "hälsobilagor" ska finnas uppe på denna blogg istället så att fler kan läsa och så ni även kan läsa gamla bilagor.

Sockerfria kakor på nötsmör

Publicerad 2017-06-03 07:22:00 i Allmänt,

Här 
har 
du 
ett 
recept 
på 
raw 
cookies
 utan 
socker
 som
 både 
jag 
och 
mina 
närstående 
tycker 
är
 riktigt 
goda.

Både cashewnötsmör och mandelsmör finns att köpa i de flesta matbutiker på bakhyllan. Det ska även gå att göra eget nötsmör genom att mixa ihop nötterna i en mixer tills att det blir smörigt. Jag har själv inte provat det ännu så jag rekommenderar de som finns i butiken.
 
Ingredienser:
2
 burkar
 ekologisk 
cashewnötssmör eller mandelssmör
 (180
 gram 
per
 burk)

1.5 
dl 
honung
 (behövs 
framförallt 
för
 konsistensen)

2 
msk 
olivolja

2 
tsk 
vaniljpulver 
eller 
vaniljextrakt

1 
tsk 
salt

5
/
6 
dl 
rågkuddar
(fungerar 
även 
med 
andra 
slags
 flingor)

1.5
dl 
havregryn

1 
dl 
finhackade
 torkade
 äpplen
 (eller annan torkad frukt)

1
 dl 
hackade
 torkade 
tranbär 
(eller 
varför 
inte
 torkade 
blåbär)

1.5
 dl
 solrosfrön

2 
tsk 
Chia
frön
 
Bildresultat för cashewnötssmör
 
Gör 
så 
här:

- Värm
 ugnen 
till 
180
°.

- Kombinera
 cashewnötssmör, 
honung, 
olivolja, 
vanilj
 och 
salt
 i 
en 
skål.

In
 med 
skålen 
i 
mikrovågsugnen
 på 
hög 
värme 
i 
1 
minut 
eller 
tills 
det
 blir 
lite
 bubbligt
 (smöret
 blir 
tillräckligt 
mjukt 
för 
att
 blanda 
ihop 
med 
andra
 ingredienser).


- Kombinera 
rågkuddar, 
havregryn, 
äpple, 
tranbär
 och 
solrosfröna 
i 
en 
medelstor 
skål.


- Häll 
mandelsmörblandningen
 över
 rågkuddsblandningen och 
blanda 
ihop 
allt.
-
 Lägg 
ett 
bakplåtspapper
 i 
en 
stor 
ugnsform
 och
 häll 
över
 degen
 på 
pappret
 och
 platta
 till 
önskad
 tjocklek.
 Den 
kommer 
inte 
att 
växa 
i 
ugnen. 
Strö
 över 
Chiafrön.

 
 Baka 
vid
 180°
 under 
10
 minuter. 
Låt 
den 
svalna
 helt 
innan 
du 
delar 
upp 
i 
mindre 
bitar.
 En bra idé kan vara att skära rutor i degen på plåten innan du lägger in plåten i ugnen så att du får fint formade kakor. Efter 10 minuter kommer degen fortfarande kännas lite degig, men den stelnar efter ett tag.
 

Kakorna 
innehåller

 omättade 
fettsyror, 
protein, 
järn, 
magnesium,
 kalium, 
zink 
och 
framförallt 
kostfibrer.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela