Chokladtårta på dadlar.
Recept
för
kakbotten:
1 msk smält Eko Kokosolja
5 msk Dadlar
3.5 dl Valnötter (eller t.ex. havregryn)
Gör
så här:
Börja med att smälta kokosoljan i en kastrull eller stekpanna.
Du kan smälta lite mer kokosolja eftersom det kommer behövas
senare till fyllningen.
Blanda alla tre ingredienser i en mixer och mixa tills allt är krossat.
Pressa ner allt i en form tills degen blir kompakt. Ställ formen i kylskåpet medan du börjar med själva fyllningen.
Recept
för
fyllningen:
2,5 dl Dadlar
1 dl Kakao
5 msk smält Eko Kokosolja
1 krm Salt
1 krm Kanel
ca 1 dl blåbär
Gör
så här:
Lägg dadlarna i varmt vatten i 20 minuter tills de blir lite kladdiga. Blanda dem tillsammans med lite av vattnet och resten av ingredienserna i en mixer tills det blir
en krämig chokladröra. Om det blir för kladdigt kan du lägga i lite vatten eller
mjölk eller något liknande. Häll ner fyllningen ovanpå kakbotten och
låt den stå i kylen några timmar så är den sedan redo att ätas. Toppa chokladkakan me blåbär eller hallon.
Näring
per
100
g
(hela
kakan
är
ca
500
g)
Kalorier:
504 kcal
Protein
6,7 g
Fett
35.3 g
varav mättat fett:
10 %
Enkelomättat fett:
23 %
Fleromättat fett:
63 %
Kolhydrater:
37,3 g
Varav sockerarter:
24 g
Fiber:
7 g
Kalcium
49 g
Järn
2.1 g
Magnesium
97 g
Kalium
724 g
Selen
2 g